Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zeneiskola privatizációja elle
  2007-12-13 18:36:31, csütörtök
 
   
  A Fidesz megakadályozta a Zeneiskola funkcionális privatizációját
2007-12-12 23:22:35 elnök


Újabb botrány Erzsébeten: a csepeli Zeneiskola Kht. -nak akarták átadni a Lajtha L. Zeneiskola működtetését.

Komoróczy László (MSZP) alpolgármester 8 hónap át tárgyalt az ügyletről a képviselők, a szülők és tantestület tudta nélkül.

Földesi Gyula (Fidesz) önálló képviselői indítványával sikerült elérni, hogy 2010.-ig önkormányzati fenttartásban maradhasson az intézmény.

Érthetetlen a szándék, érthetetlen a módszer.

Az erzsébeti Zeneiskola Máthé tanár úr erőfeszítései révén jött létre,és ma már olyan sikeres, hogy a világ más országaiban is kerületünk hírnevét öregbíti. Pesterzsébet egyik gyöngyszeme, büszkék lehetünk rá!

Most mégis a tanévkezdés óta a tanárok, szülők teljes bizonytalanságba vannak, annak ellenére, hogy 51:2 arányban a Zeneiskola megtartására szavaztak.



Nézzük az időrendi tényeket:

2007.03.09 B&G Zeneművészeti Közhasznú Társaság első szándéknyilatkozata megérkezik az Önkormányzathoz.

2007.06.10 Közoktatási megállapodás tervezet készül az intézmény épületeinek , infrastruktúrájának- hangszerek, kották, eszközök- egyidejű átadása névleges egyforintos áron, annak megerősítésével, hogy az ingatlanok és az infrastruktúra tulajdonjoga továbbra is az Önkormányzatnál marad.

2007. június 14. Komoróczy László megküldi a Kht.-nak az átadás-átvétellel kapcsolatos megállapodás tervezetet. (a tantestület,a szülők, a képviselők még mindig nem tudnak semmiről!)

2007. június 18: Emlékeztető. "Komóróczy László: megkérdezi, hogy mindenképpen ebben az évben szeretnék-e átvenni az iskolát, mert lehet hogy kényelmesebben lezajlana a folyamat jövőre. Balogh Gábor (KHT vzetője): nem érti miért lenne jobb jövőre átvenni. Majoros József: (Oktatási osztályvezető) elmondja, hogy politikai összefüggései is vannak a kérdésnek"

2007. október 27. Komoróczy: átadás - átvétellel kapcsolatos újabb megállapodás tervezetet küld a Kht. részére

2007. november 13. A Kht válaszában a megállapodás tervezet 16-os pontjába beleírja: a Megbízott nem kívánja fenntartani a Lajtha épületét.

2007. december 04 Komoróczy úr "nem hivatalos" tájékoztatója


De miért is történt mindez? Nem tudni. Miért, milyen indokkal és ki kit keresett meg, azt a decemberi képviselőtestületi ülésen is homály fedte.

Az iskola dolgozói úgy tudták, hogy az Önkormányzat akarja átadni az intézményt, mert nincs pénz a fenntartására, amely 2006-ban 60 millió Ft.-ba került az Önkormányzatnak. Összehasonlításként, a Jégcsarnok 600 milliójába kerül majd... Október óta 3 vált nyilvánvalóvá az önkormányzati szándék.

Marton Erzsébet (Fidesz) azóta minden megbeszélésen részt vett amelyek erőltetett menetben zajlottak. Szintén jelen volt az iskola, a KKÉT és az országos Zeneművészeti szakszervezet képviselője. A megbeszéléseken nyilvánvalóvá vált, a csepeli Kht. Igazgatója szinte semmilyen tájékoztatást nem tudott adni a saját iskolájáról, és szakmailag is hiteltelennek tűnt.

A sorsdöntő megbeszélés December 4.-én a Lajtha László Zeneiskolában sorsdöntő megbeszélésre jöttünk össze. A megbeszélésen - mely nem volt "hivatalos" - az ott dolgozó pedagógusok, művészek, egyéb dolgozók aggodalmukat fejezték ki, hogy mi lesz velük, miért történik minden.

Több kérdés merül fel az emberben rögtön: -ki folytatott tárgyalásokat a csepeli intézménnyel, -ki és miért akarja átadni neves iskolánkat, -miért nem "hivatalos" ez az értekezlet, -miért nem kapott értesítőt a kerületi szakszervezet képviselője, hiszen itt közalkalmazottakról, emberek sorsáról van szó van szó.

Földesi Gyula önkormányzati képviselő, a Fidesz helyi elnöke, és a Fővárosi Közgyűlés tagja lefénymásolta az Önkormányzatban levő, ez ügyben található dokumentumokat, melyeket addig homály fedett. Így megtudhatták az ott jelenlevők, hogy már ez év márc. 1.-én jött hivatalos szerződésegyeztetés az előzetes tárgyalások alapján, továbbá a májusi jkv.-ban utalás az alpolgármester úr részéről, a következő évben "könnyebb lesz" az átadás.

A felmerült kérdésekre nem kaptak választ a jelenlévők, illetve az volt az alpolgármester úr válasza, hogy az MSZP frakció 1994 óta többségben van és úgyis az van, amit ők döntenek - ha be akarják zárni az iskolát, akkor bezárják!!!
A pedagógusok nem értették, akkor most miért kell szavazni, mi lesz utána. Igen heves vita alakult ki, amiért az alpolgármester úr politikai síkra terelte a megbeszélést. Hallhattuk az intézményben dolgozók konkrét érveit, egyéni megnyilatkozásait az intézmény megmaradása mellett. A végén a hivatalos szavazás lebonyolítását az Oktatási Osztály vezette. 53 szavazatból kettő kivételével mindenki az iskola megmaradása mellett döntött. Köszönjük, hogy megmaradnak nekünk! De a történetnek még mindig nincs vége.

A decemberi képviselő testületi ülésen Földesi Gyula önálló képviselői indítányt terjesztett be, amely megszavazása esetén az Önkormányzat vállalja az Intézmény működtetését 2010 ig. Hatalmas vita alakult ki, amely során az MSZP - szemben saját alpolgármesterével - átlátszó módon még rá is licitát a Fidesz javaslatára: 2020 ig maradjon önkormányzati tulajdonban a Zeneiskola.

Az MDF (Hardy) és az Szdsz (Gál) is a Fidesz javaslatával értett egyet. A heves vita során feketén-fehéren kiderült, hogy Komoróczy alpolgármester úr, tényszerűen nem mondott igazat. Alkalmatlan az Alpolgármester

Amikor azonban Fröhlich Péter (Fidesz frakcióvezető) megkérdezte a Jegyzőt, hogy Önkormányzati felhatalmazás nélkül milyen alapon tárgyalt ilyen súlyú ügyről Komoróczy, a válasz ennyi volt: " tárgyalni mindig lehet" .
A frakcióvezető a fegyelmi eljárás lehetőségét is felvetette, azonban a Jegyző asszony véleménye ezzel ellentétes volt.
Amikor azonban már azt feszegettük, hogy a közérdekű adatok elhallgatásának ténye nem valósult e mag azzal, hogy egyetlen polgármesteri beszámolóban, egyetlen beszédben sem hangzott el a fenti tárgyalások ténye, látható zavarodottság támad.

A Fidesz szerint felvetődik az alpolgármester úr szakmai alkalmasságának kérdése is: kinek jut eszébe Erzsébet gyöngy szemét ingatlan fent tartási kötelezettség nélkül átadni?

A Fidesz szerint felvetődik az alpolgármester úr politikai alkalmasságának kérdése is: saját frakciója leszavazta 8 hónapos munkáját, amelyet még a legutolsó testületi ülésen is köröm szakadtáig védett.

http://www.fideszbp20.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bizonytalanságba, önkormányzathoz, önkormányzatnak, privatizációját, alkalmasságának, önkormányzatnál, megerősítésével, elhallgatásának, önkormányzatban, megbeszéléseken, alpolgármester, megakadályozta, lebonyolítását, infrastruktúra, kényelmesebben, dokumentumokat, indítványával, fenttartásban, önkormányzati, felhatalmazás, zeneművészeti, erőfeszítései, tájékoztatója, frakcióvezető, lefénymásolta, nyilvánvalóvá, összefüggései, tájékoztatást, hiteltelennek, zavarodottság, kötelezettség, szakszervezet, megbeszélésen, zeneiskolában, osztályvezető, polgármesteri, csepeli Zeneiskola, erzsébeti Zeneiskola, időrendi tényeket, intézmény épületeinek, infrastruktúra tulajdonjoga, átadás-átvétellel kapcsolatos, évben szeretnék-e, folyamat jövőre, megállapodás tervezet, iskola dolgozói, önkormányzati szándék, országos Zeneművészeti, megbeszéléseken nyilvánvalóvá, saját iskolájáról, sorsdöntő megbeszélés, emberben rögtön, Zeneiskola Kht, Lajtha, Komoróczy László, Földesi Gyula, Zeneiskola Máthé, Zeneművészeti Közhasznú Társaság, Komóróczy László, Balogh Gábor, Majoros József, Marton Erzsébet, Lajtha László Zeneiskolában, Fővárosi Közgyűlés, Oktatási Osztály, Fröhlich Péter,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Albert Einsteinről  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csak a fogyatkozás látható  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Reggel van  Adakozás  Kövesd a cowboyt!  Még csak most kezdődik a nap  Sokan azt tartják  Bounty krémes  Mindig jusson idő nevetni  Adakozás  A jó emberek mindig szépek mar...  Hiányzik  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png rózsa csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jó éjszakát  Hazára minden embernek szükség...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Adakozás  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Hazára minden embernek szükség...  Sose bánj semmit  Hazára minden embernek szükség...  Akik bántanak téged  Szívem  Soha ne kedvezz...  Png virág  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A televizió nem a kultúrát kép...  Erdőn  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Gonosz démon-álarc  Erdőn  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Krisztinától  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A másik dolog,  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Nagyi telefonál  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png virág  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A kételkedés kezelése 
Bejegyzés Címkék
csepeli Zeneiskola, erzsébeti Zeneiskola, időrendi tényeket, intézmény épületeinek, infrastruktúra tulajdonjoga, átadás-átvétellel kapcsolatos, évben szeretnék-e, folyamat jövőre, megállapodás tervezet, iskola dolgozói, önkormányzati szándék, országos Zeneművészeti, megbeszéléseken nyilvánvalóvá, saját iskolájáról, sorsdöntő megbeszélés, emberben rögtön, csepeli intézménnyel, kerületi szakszervezet, előzetes tárgyalások, következő évben, felmerült kérdésekre, intézményben dolgozók, intézmény megmaradása, hivatalos szavazás, iskola megmaradása, decemberi képviselő, heves vita, válasz ennyi, fegyelmi eljárás, közérdekű adatok, fenti tárgyalások, legutolsó testületi, bizonytalanságba, önkormányzathoz, önkormányzatnak, privatizációját, alkalmasságának, önkormányzatnál, megerősítésével, elhallgatásának, önkormányzatban, megbeszéléseken, alpolgármester, megakadályozta, lebonyolítását, infrastruktúra, kényelmesebben, dokumentumokat, indítványával, fenttartásban, önkormányzati, felhatalmazás, zeneművészeti, erőfeszítései, tájékoztatója, frakcióvezető, lefénymásolta, nyilvánvalóvá, összefüggései, tájékoztatást, hiteltelennek, zavarodottság, kötelezettség, szakszervezet, megbeszélésen, zeneiskolában, osztályvezető, polgármesteri, megbeszélésre, fenntartására, tárgyalásokat, önkormányzat, megtartására, megszavazása, megállapodás, pesterzsébet, működtetését, tulajdonjoga, intézménnyel, intézményben, mindenképpen, aggodalmukat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 927
  • e Hét: 6435
  • e Hónap: 15039
  • e Év: 50980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.